Δημοσιεύθηκε στην ρομποτική,Ιστορία

Ο Τάλως και ο Έντισον

Ο Τάλως ήταν μυθικός χάλκινος γίγαντας, το πρώτο ρομπότ στην ιστορία, που προστάτευε την μινωική Κρήτη από πειρατές και εχθρούς που ήθελαν να επιτεθούν στο νησί.

Ο Τάλως  φτιάχτηκε  σύμφωνα με τον πιο γνωστό μύθο με την εντολή του Δία από τον Ήφαιστο, θεό της φωτιάς και του σιδήρου.

Κάθε μέρα ο Τάλως γύριζε τις ακτές  του νησιού τρεις φορές και όταν έβλεπε εχθρικό καράβι το βύθιζε πετώντας τεράστιους βράχους.

Περισσότερες πληροφορίες για τον Τάλω, εδώ.

Τα παιδιά της Β΄ τάξης του σχολείου μας γνώρισαν του Τάλω και  ζωγράφισαν το πρώτο ρομπότ, όπως ο καθένας τους το φανταζόταν. Σε επόμενο μάθημα, χωρισμένοι σε ομάδες σχεδίασαν το νησί της Κρήτης κάνοντας μια μαύρη γραμμή γύρω του για να μπορεί το ρομποτάκι Έντισον να γυρίζει γύρω από το νησί. Τα παιδιά αποφάσισαν ότι ο Έντισον δεν θα είναι εχθρικός με τα πλοία, όπως ο Τάλως . Αντίθετα,  θα είναι φιλικός και όταν το ρομπότ συναντάει ένα καράβι θα αναβοσβήνει τα φώτα του και θα παίζει κρητική μουσική.

Στη συνέχεια, στο EdBlocks προγραμμάτισαν τον Edison να βρίσκει τη μαύρη γραμμή και να γυρίζει πάνω της τρεις φορές, όπως ο Τάλως. Επίσης, τον προγραμμάτισαν να αναβοσβήνει τα φώτα του και να παίζει μουσική, αν συναντάει ένα εμπόδιο.

Συντάκτης:

Παίζω και μαθαίνω...