Εμπνευσμένα από το «Δρακοπαραμύθι» της Αγγελικής Βαρελλά, τα παιδιά έγραψαν για τους δράκους το τόπου μας.
Ο Μοχθηρίξ και η παρέα του
Ο Μοχθηρίξ ήταν ένας πολύ κακός δράκος που του άρεσε να κάνει κακόγουστες φάρσες στους ανθρώπους. Πιο πολύ, όμως , του άρεσε να γελάει με τους ανθρώπους που έψαχναν στους κάδους να βρουν τροφή και πεταμένα ρούχα. Είχε την ιδέα μαζί με την παρέα του τη Φτώχεια, την Πείνα και την Ανεργία να κρύβονται μέσα στους κάδους και όταν οι άστεγοι πήγαιναν να ψάξουν, να πετιούνται και να τους τρομάζουν.
Αυτό συνεχίστηκε για πολλούς μήνες, έτσι οι άνθρωποι που έχαναν τη δουλειά τους και τα σπίτια τους, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης να φοβούνται να πλησιάσουν τους κάδους. Ευτυχώς τον Μοχθηρίξ τον μάζεψε η Φιλοζωική εταιρεία, αλλά δυστυχώς έμεινα πίσω οι καλές του φίλες να ταλαιπωρούν τους ανθρώπους.

Οι δράκοι στη χώρα μας
Ο Δρακουμέλ είναι ένας πολύ κακός δράκος που του άρεσε να βλέπει τους ανθρώπους δυστυχισμένους και ήταν πολύ χαρούμενος όταν οι άνθρωποι έχαναν τα σπίτια τους και δεν είχαν που να μείνουν. Κάποια στιγμή αποφάσισε να ενώσει τις δυνάμεις του με άλλους κακούς δράκους. Έτσι, συνάντησε την Κρίση, η οποία, είχε μετακομίσει για τα καλά στη Ελλάδα και της ζήτησε να συνεργαστούν για να ταλαιπωρήσουν κι άλλους ανθρώπους. Αμέσως συμφώνησαν και κατάφεραν να διώξουν πολλούς ανθρώπους από τα σπίτια τους. Αυτό τους έκανε πολύ χαρούμενους και σκέφτηκαν να βάλουν στο σχέδιο τους κι άλλους κακούς δράκους, την Πείνα και την Αρρώστια. Όλη η παρέα έβαλε τα δυνατά της για να σκοτώσει όσον δυνατόν περισσότερους ανθρώπους. Δεν υπολόγισαν όμως την εμφάνιση της δύναμης των Αρετών.
Όταν λοιπόν η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο συγκεντρώθηκαν η Μεγαλοψυχία, η Καλοσύνη και η Γενναιοδωρία και ξαφνικά οι άστεγοι άρχισαν να βρίσκουν τροφή, στέγη και φάρμακα. Τους δόθηκαν εργασίες και με τα χρήματα που μάζευαν πήραν τα σπίτια τους πίσω. Αυτό ήταν! Οι δράκοι ηττήθηκαν και το καλό επικράτησε ξανά. Γι’ αυτό οι άνθρωποι θα πρέπει να θυμόμαστε πόσο σημαντικές είναι οι Αρετές στη ζωή μας και να τις έχουμε φυλαγμένες στην καρδιά μας, καθώς οι δράκοι ανά πάσα στιγμή μπορούν να επιστρέψουν.
Κάποτε στο Καρδιστάν
Κάποτε στο Καρδιστάν, μια πόλη στο κέντρο της Ελλάδας ζούσε ο Βομβέλ, στον οποίο άρεσε πολύ ο πόλεμος. Μια μέρα ενώ καθόταν σπίτι του, σκεφτόταν έντονα να ξεκινήσει ένα πόλεμο σε μια κοντινή πόλη. Είχε οργανώσει βομβαρδισμούς και είχε πολλά όπλα. Ο Βομβέλ είχε έναν ωραίο φίλο που τον έλεγαν Κλεφτέν και τον κάλεσε να κάνει πόλεμο. Στον Κλεφτεν του άρεσε να κλέβει κοσμήματα, δαχτυλίδια και άλλα πλούτη. Ήθελε να παίρνει αυτά που είχαν οι άλλοι άνθρωποι. Όπως φαίνεται αυτοί οι δράκοι προκαλούν κακό στους ανθρώπους.